Понад 3000 абонентів залишаються без електрики в п'яти областях через обстріли

Понад 3000 абонентів залишаються без електрики в п'яти областях через обстріли

Армія рф 11 жовтня завдала ударів по Україні, внаслідок понад 3 тисячі абонентів у п'яти областях залишилися без електропостачання.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

На Дніпропетровщині внаслідок бойових дій без світла залишаються 174 споживачі. Окрім того, через технологічні причини без електропостачання 83 домогосподарства. Водночас ракетними ударами рф пошкоджено газопроводи, що призвело до припинення газопостачання для 290 споживачів.

У Донецькій області бойові дії призвели до знеструмлення понад 3 тис. абонентів у 11 населених пунктах. Енергетикам вдалося відновити електропостачання для 2,7 тис. абонентів, проте без світла залишається ще 82 тис. абонентів у 128 населених пунктах.

У Запорізькій області через бойові дії без електрики 3,7 тис. споживачів у 51 населеному пункті. Технологічні порушення залишили без напруги ще 3,2 тис. домогосподарств.

На Київщині через аварію на сталевому розподільчому газопроводі середнього тиску припинено газопостачання для 369 споживачів у одному з населених пунктів.

На Сумщині загалом без електропостачання залишаються 8,5 тис. абонентів у 116 населених пунктах через бойові дії.

На Харківщині енергетики відновили електрику для 54 споживачів, але додатково знеструмлено 626 абонентів. Загалом без світла 39,6 тис. споживачів у 99 населених пунктах.

У місті Херсон без електропостачання залишаються 3843 абоненти. Усього в області знеструмлено понад 25 тис. споживачів у 45 населених пунктах.

На Чернігівщині через обстріли без електрики залишаються 1,9 тис. споживачів у 27 населених пунктах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська в ніч на 11 жовтня здійснили масовану атаку на територію України із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе.

Головне