Понад 3 тис українських пацієнтів були переведені до європейських лікарень з початку війни

Понад 3 тис українських пацієнтів були переведені до європейських лікарень з початку війни

Понад 3 тис. українських пацієнтів були переведені до європейських лікарень для отримання спеціалізованої медичної допомоги з початку повномасштабної війни росії проти України.

Про це повідомило представництво Європейського Союзу в Україні. Як зазначається, на лікування вони прибули через Механізм цивільного захисту ЄС - найбільшу на сьогодні операцію з медичної евакуації під проводом Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації Єврокомісії, яку започаткували в березні 2022 року.

Завдяки такому механізму українських пацієнтів було доправлено на лікування до лікарень у 22 країнах Європи, а саме до Австрії, Бельгії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

Крім того, сою допомогу надає EU Medevac Hub - Європейський центр медичної евакуації, який розташований у Жешуві, Польща. Там люди отримують цілодобову меддопомогу. Цей Центр є осередком перенаправлення пацієнтів, звідки їх відправляють в багато інших країн ЄС.

"Сьогодні ми відзначаємо важливу подію – понад 3000 українських пацієнтів було переправлено до лікарень по всій Європі. Я висловлюю подяку всім 22 країнам, які відкрили свої медзаклади для пацієнтів, що потребують лікування. Разом ми рятуємо життя", - наголосив комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

Водночас комісарка ЄС з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Стелла Кіріакідес додала, що Україна та її народ можуть розраховувати на підтримку з боку Євросоюзу стільки, скільки це буде необхідно.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, кількість жертв серед цивільного населення від початку повномасштабної війни росії проти України сягнула 10 200 загиблих осіб. При цьому поранено було понад 19 300 цивільних.

Головне