Понад 200 українок стали водійками автобусів та вантажівок у рамках проєкту Reskilling Ukraine

Понад 200 українок стали водійками автобусів та вантажівок у рамках проєкту Reskilling Ukraine

В рамках проєкту Reskilling Ukraine 228 українок здобули професію водійок вантажівок та автобусів, а до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Проєкт Reskilling Ukraine реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві зі “Сканія Україна” за інформаційної підтримки Мінекономіки України. Заступник Міністра економіки Тетяна Бережна підкреслила, що український ринок праці адаптується до нових реалій, і жінки отримують можливість опанувати затребувані професії.

Серед учасниць, які завершили навчання, 188 жінок стали водійками вантажівок (категорія C), а 40 водійками автобусів (категорія D). Єва Татарова, програмна менеджерка Reskilling Ukraine, зазначила, що до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок, а наступного року планується розширення програми, яке дозволить залучити близько 1000 жінок.

У рамках проєкту також формуються нові групи для навчання водійок вантажних автомобілів з причепом та операторок екскаваторів і фронтальних навантажувачів у програмі “Iron Women”, реалізованій у партнерстві з Volvo Construction Equipment. Участь у програмах можуть брати жінки від 18 років з дійсним водійським посвідченням. Навчання є безкоштовним і включає теоретичний курс онлайн та практичні заняття у Київській або Тернопільській областях. Проєкт покриває витрати на навчання, проживання та харчування учасниць.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Національна поліція України повідомила про підозру дружині одного з ватажків днр, яка разом із ним брала участь у викраденні та катуванні цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях Донеччини.

Головне