Понад 20 країн ЄС підтримали закупівлю боєприпасів для України, - глава МЗС Словенії

Понад 20 країн ЄС підтримали закупівлю боєприпасів для України, - глава МЗС Словенії

Близько 22 країн Європейського Союзу підтримують спільну закупівлю боєприпасів для України. Відповідне рішення вже обговорили в Брюсселі.

Про це повідомила голова Міністерства закордонних справ Словенії Таня Файон, пише словенське видання STA. За її словами, Словенія також входить у перелік цих країн.

"Як заявила міністр закордонних справ Словенії Таня Файон після зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у понеділок у Брюсселі, Словенія входить до числа 22 країн ЄС, які підтримують спільну закупівлю Європейським Союзом боєприпасів для України", - йдеться в повідомленні словенського видання.

Крім того, Файон додала, що глави Міністерств оборони країн ЄС обговорять створення механізму спільних закупівель на неформальній зустрічі в Стокгольмі. Вона запланована на початок березня.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, що спільних закупівель боєприпасів для Збройних сил України поки що не буде. Країни Європейського Союзу не змогли домовитися про це. Однак він запевнив, що ця тема буде підніматися знову.

Британський прем’єр Ріші Сунак заявив, що Велика Британія планує стати першою країною у світі, яка передасть на потреби Сил оборони України “озброєння далекого радіусу дії”. Йдеться про далекобійні боєприпаси.

Також глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед зустріччю з міністрами закордонних справ країн Євросоюзу в Брюсселі повідомив, що Європейський Союз повинен надати Україні достатню кількість боєприпасів. Таким чином Збройні сили України зможуть продовжити боротьбу проти російської агресії.

Головне