Понад 20 африканських лідерів не поїхали на саміт у рф через її вихід із "зернової угоди", - британське МО

Понад 20 африканських лідерів не поїхали на саміт у рф через її вихід із

На російсько-африканський саміт цьогоріч приїхало менше половини африканських лідерів від тієї кількості, які відвідувала попередню таку зустріч. За підрахунками британської розвідки, цього разу на саміт у рф не поїхало понад 20 африканських лідерів.

"Російсько-африканський саміт відбувся у Санкт-Петербурзі 27 липня, на ньому були присутні 17 глав африканських держав порівняно з 43 під час останнього саміту. Сам захід відбувався через десять днів після того, як росія вийшла з Чорноморської зернової ініціативи", - йдеться в дописі.

Блокада України росією також спричиняє зростання цін на зерно. Наслідки війни в Україні майже напевно посилять відсутність продовольчої безпеки в Африці принаймні на наступні два роки, вказує у розвідувальному звіті Міноборони Британії.

Нагадаємо, під час саміту російський диктатор Володимир Путін запропонував відправити по 25 000 тонн зерна в країни Африки. Генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що "жменька пожертв" не зможе замінити "зернову угоду".

"Зрозуміло, що виведення з ринку мільйонів і мільйонів тонн зерна призведе до підвищення цін. Тож не жменькою пожертвувань деяким країнам ми виправимо цей драматичний вплив, який зачіпає всіх і всюди", - сказав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі в Будинку профспілок у п'ятницю, 28 липня, прогримів вибух. Попередньо відомо, що там здетонувала граната, ймовірно, через необережне поводження з боєприпасом. В результаті вибуху загинула людина.

Головне