Понад 2 млн українців отримали гуманітарну допомогу впродовж зими

Понад 2 млн українців отримали гуманітарну допомогу впродовж зими

Понад 2 мільйони українців отримали різноманітну допомогу від гуманітарних організацій протягом осінньо-зимового періоду 2023–2024 років

Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні

З жовтня минулого року до березня цього року понад 950 тисяч українців отримали фінансову допомогу або паливо. 470 тисяч громадян забезпечено ковдрами, спальними мішками та іншим необхідним обладнанням, а ще 310 тисяч отримали теплий одяг. Обігрівачі та інші засоби для опалення були передані 140 тисячам людей, а для більш ніж 410 тисяч осіб провели ремонт систем опалення.

Допомога на оренду житла в зимовий період була надана 12 тисячам українців. Також у місцях тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) проведено ремонтні роботи для покращення умов проживання майже 7 тисяч переселенців.

Міністерство реінтеграції також активно працює над підготовкою до осінньо-зимового періоду у прифронтових областях, координуючи забезпечення твердим побутовим паливом і співпрацюючи з міжнародними гуманітарними організаціями та донорами.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України збирає докази масштабного застосування російськими військами протипіхотних мін проти мирного населення. Ця інформація призначена для передачі до Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Такі дії росії розглядаються як свідоме порушення міжнародних конвенцій, військового права та усталених правил ведення бойових дій.

Головне