Понад 1300 дітей із батьками з великих прийомних родин відпочили в Карпатах

Понад 1300 дітей із батьками з великих прийомних родин відпочили в Карпатах

Понад 1300 дітей із батьками з 218 великих прийомних родин відпочили в Карпатах. Це відбулося через Olena Zelenska Foundation. Про це повідомила пресслужба президента України Володимира Зеленського.

Як зазначається, перша леді України Олена Зеленська відвідала "Артек-Буковель" – дитячий центр оздоровлення та відпочинку. Він відкритий  на території найбільшого в країні туристичного комплексу "Буковель".

Програма табору орієнтована на всі вікові групи, що дає змогу розвиватися та вдосконалювати набуті вміння й навички.

Цьогоріч Оlena Zelenska Foundation у співпраці із закордонними меценатами організувала тут літній відпочинок для дітей і батьків із великих прийомних родин (так званих дитячих будинків сімейного типу, ДБСТ).

"Навіть у мирний час виїхати на відпочинок разом – усім разом, усією родиною – було для таких великих сімей недосяжною мрією. Ми в Olena Zelenska Foundation від початку опікуємося великими прийомними родинами та дуже хотіли подарувати їм  повноцінне літо й можливість відпочити разом, сім’єю, хоч би якою великою вона була", - пояснила Зеленська.

За її словами, завдяки іноземним партнерам, яких залучають до проєктів, вдалося подарувати цього літа відпочинок у Карпатах 1357 дітям і батькам із 218 великих прийомних родин.

Під час шести змін табору в ньому побували сім’ї з низки регіонів. Йдеться про Херсонщину, Миколаївщину, Черкащину, Дніпропетровщину, Запоріжжя, Донеччину, Чернігівщину, Сумщину, а також Львівщину, Хмельниччину, Тернопільщину. В останні три області великі прийомні родини з інших регіонів були змушені переїхати через російське вторгнення та втрату житла.

Олена Зеленська також зустрілася з прийомними сім’ями, які відпочивають у таборі "Артек-Буковель".

"Дуже рада бачити їх тут, у таборі "Артек-Буковель". Дітей і батьків з усієї країни – радісних, усміхнених, безтурботних. Можливо, вперше за довгий час. Так впливають Карпати й особлива атмосфера табору. Але і ще дещо. Це відчуття потрібності й важливості – для своєї країни, співгромадян, усіх, хто поряд", - додала перша леді.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та Олена Зеленська відвідали спортивний комплекс для маломобільних груп населення та реабілітації військових.

Головне