Понад 13 тисяч споживачів залишаються без електроенергії через ворожі обстріли, - Міненерго

Понад 13 тисяч споживачів залишаються без електроенергії через ворожі обстріли, - Міненерго

Внаслідок бойових дій та ворожих атак, станом на ранок 17 жовтня, більше 13 тисяч споживачів у чотирьох областях України залишаються без електропостачання.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Енергетики відновили електропостачання для понад 300 тисяч споживачів, які постраждали внаслідок бойових дій та технічних порушень. На ранок знеструмленими залишаються 486 населених пунктів.

Донецька область
За минулу добу знеструмлено 13,1 тисячі абонентів у 7 населених пунктах. Енергетики відновили електропостачання для 10,4 тисячі абонентів у 14 населених пунктах. Наразі без електрики залишаються 123 населених пункти — 85,6 тисячі абонентів.

Запорізька область
З технологічних причин знеструмлено 538 споживачів у 9 населених пунктах, які на ранок були заживлені. Через бойові дії без напруги залишаються 3,7 тисячі споживачів у 51 населеному пункті.

Кіровоградська область
Внаслідок атаки БПЛА без світла залишалося 17 тисяч абонентів, усіх заживлено.

Миколаївська область
За минулу добу енергетики заживили 272 тисячі споживачів, які були знеструмлені через технологічні порушення.

Сумська область
Внаслідок авіаударів та артобстрілів з боку російського кордону знеструмлено 32 абоненти у 2 населених пунктах. Загалом без електропостачання залишаються 95 населених пунктів — 6,9 тисячі абонентів.

Харківська область
На ранок через бойові дії без напруги залишаються 43,2 тисячі споживачів у 99 населених пунктах. У одному з населених пунктів під час ремонтних робіт виявлено витоки газу на підземному газопроводі середнього тиску, через що від газопостачання відключено 427 споживачів.

Херсонська область
Внаслідок бойових дій у місті Херсон без електропостачання залишаються 3347 споживачів. За минулу добу енергетики заживили 2600 споживачів у 2 населених пунктах, знеструмлених через бойові дії. Всього в області без світла понад 25 тисяч споживачів у 45 населених пунктах.

Чернігівська область
Через бойові дії залишаються знеструмленими 26 населених пунктів — 1,8 тисячі абонентів.

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається стабільною, рівень води в охолоджувачі достатній для забезпечення потреб станції.

"Закликаємо продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання", – наголосили в Міністерстві енергетики України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська армія у ніч на 17 жовтня атакувала енергетичну інфраструктуру Миколаївської області. Мешканці частини регіону залишились без світла.

Головне