Понад 10 тисяч пар подали заяву про шлюб онлайн, через портал "Дія" - Федоров

Понад 10 тисяч пар подали заяву про шлюб онлайн, через портал

Понад 10 тисяч українських пар подали заяву про державну реєстрацію шлюбу у застосунку "Дія". Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Раніше похід у ДРАЦС та оформлення заяви про реєстрацію шлюбу були довгими та неромантичними. Зараз усе змінилося. У цьому переконалися понад 10 тисяч українців", — зазначив міністр у своєму дописі.

За його словами, після переведення державної послуги в онлайн потрібно 15 хвилин вільного часу та інтернет, щоб подати заяву. Далі надійде на електронну пошту відповідь та деталі церемонії.

Нагадаємо, протягом першого півріччя 2023 року в Україні кількість зареєстрованих шлюбів скоротилася на 17% до відповідних показників минулого року. Натомість розлучень побільшало на третину. Найчастіше розривають шлюб у Києві – 1 678 розлучень , а зменшення розлучень реєструють у Чернівецькій області.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна рухається у бік європейських стандартів щодо узаконення одностатевих шлюбів. Наразі Міністерство юстиції працює над законодавчим запровадженням інституту цивільного партнерства.

Головне