Померла зірка фільму "Голодні ігри" Дональд Сазерленд

Померла зірка фільму

Відомий канадський актор Дональд Сазерленд помер на 89-му році життя.

Сумну звістку розповів його син Кіфер у Х.

З важким серцем я кажу вам, що мій батько, Дональд Сазерленд, помер. Я особисто вважаю одного з найважливіших акторів в історії кіно. Ніколи не лякався ролі, доброї, поганої чи потворної. Він любив те, що робив, і робив те, що любив, і ніхто ніколи не може просити більшого. Добре прожите життя", - написав він.

Дональд Сазерленд присвятив більшу частину свого життя акторській професії. Його кар'єра включала незабутні ролі лиходіїв, антигероїв, романтичних персонажів і наставників. Його популярність зросла в останнє десятиліття після ролі президента Сноу у франшизі "Голодні ігри".

У 1995 році Сазерленд отримав премію "Еммі" за роль другого плану у фільмі HBO "Громадянин Ікс" та був номінований у 2006 році за мінісеріал "Торгівля людьми". Також його запам'ятали завдяки фільму-драмі "Гордість та упередження".

Крім того, Сазерленд виконав одну з ролей у мінісеріалі "Відіграти назад" з Ніколь Кідман та Х'ю Грантом, який вийшов у 2020 році.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, французька кінозірка Анук Еме, відома завдяки головній ролі у культовому фільмі 1960-х "Чоловік і жінка", померла у віці 92 років.

Головне