Померла легендарна французька актриса Анук Еме

Померла легендарна французька актриса Анук Еме

Французька кінозірка Анук Еме, відома завдяки головній ролі у культовому фільмі 1960-х "Чоловік і жінка", померла у віці 92 років.

Про її смерть повідомила у соцмережах її дочка Мануела Папатакіс.

"Я була поряд з нею, коли вона померла сьогодні вранці у своєму будинку в Парижі", - йдеться у дописі.

Франсуаза Дрейфус (справжнє ім'я акторки) народилася 27 квітня 1932 року в Парижі в акторській родині.

Свою першу роль Ніколь Франсуаз Флоренс Дрейфус, яка згодом взяла псевдонім Анук Еме, зіграла у 13 років у фільмі "Будинок на морі", що вийшов у 1946 році.

Протягом своєї кар'єри вона знялася у понад 70 художніх фільмах і співпрацювала з видатними світовими режисерами, такими як Федеріко Фелліні, Філіпп де Брока, Джордж К'юкор, Роберт Олтман, Жак Демі та Клод Лелуш.

Саме стрічка Лелуша "Чоловік і жінка", що вийшла на екрани у 1966 році, принесла акторці світову славу та номінації на премії "Оскар" і "Золотий глобус".

Анук Еме була чотири рази була заміжня. З першим чоловіком, Едуардом Циммерманном, прожила лише рік. Вдруге вона вийшла заміж за греко-французького актора Нікоса Папатакіса, у шлюбі з яким народила дочку Мануелу. Третім чоловіком зірки став французький актор та композитор П'єр Бару. Четвертий шлюб актриса уклала з англійським актором Альбертом Фінні, але пара розлучилася в 1978 році.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, помер голкіпер збірної Чорногорії Матія Шаркич - йому було лише 26 років.

Головне