Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел

Померла акторка Меггі Сміт, яка зіграла професорку Макґонеґел

У віці 89 років померла британська акторка Меггі Сміт, відома за ролями у серії фільмів "Гаррі Поттер" та серіалі "Абатство Даунтон". Про це повідомляє ВВС.

Відомо, що акторка померла в медичному закладі у пʼятницю, 27 вересня, поруч із сім'єю. У неї залишилося двоє синів і п'ятеро онуків.

"Ми хотіли би скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі і Вестмінстер за їхню турботу і безмежну доброту в останні дні її життя. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення і підтримку і просимо вас поважати нашу приватність в цей час”, - зазначила родина знаменитості.

У фільмах про Гаррі Поттера акторка виконала роль професорки Мінерви Макґонеґел, а в серіалі "Абатство Даунтон" зіграла графиню-вдову Вайолет Кроулі.

Варто зауважити, що Сміт двічі отримала премію "Оскар" та 8 разів – премію BAFTA.

Довідка:

Меггі Сміт народилася 28 грудня 1934 в Ілфорді, навчалася в Оксфордському університеті.

Меггі працювала помічницею в театрі, але у 1955 році, коли трупа переїхала до невеликого театру в Лондоні, вона привернула увагу американського продюсера Леонарда Стілмана. Він запросив дівчину грати у бродвейському мюзиклі "Нові обличчя".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у віці 94 років в своєму будинку в Індіан-Уеллсі, Каліфорнія, померла відома американська актриса Джина Роулендс.

Головне