Помер Ратан Тата: колишній голова Tata Group та власник брендів Jaguar і Land Rover

Помер Ратан Тата: колишній голова Tata Group та власник брендів Jaguar і Land Rover

Видатний індійський підприємець, філантроп та колишній голова Tata Group Ратан Тата у віці 86 років пішов з життя. Саме йому вдалось перетворити успадковану компанію на глобальну імперію.

Про це повідомляє пресслужба Tata Group.

У своїй заяві Tata Group висловила глибоке співчуття з приводу смерті пана Ратана Навала Тати, назвавши його “незвичайним лідером”, чий внесок сформував не лише компанію, а й структуру нації. 

“Для Tata Group пан Тата був не лише головою, а й порадником та другом”, - йдеться ву повідомленні.

Завдяки відданості досконалості та інноваціям під його керівництвом Tata Group значно розширила свій глобальний слід, зберігаючи при цьому свої моральні принципи. Ратан Тата також був відомим філантропом, чий внесок у розвиток освіти та охорони здоров'я торкнувся мільйонів життів.

Довідка.

Ратан Тата народився 28 грудня 1937 року в Мумбаї, Індія. У 1991 році він став головою Tata Group, під його керівництвом компанія здійснила інвестиції в нові технології та автомобільну промисловість, а також вийшла на міжнародний ринок, придбавши такі бренди, як Jaguar та Land Rover. 

На сьогодні конгломерат Tata Group виробляє продукцію від кави та автомобілів до солі та програмного забезпечення. Він також управляє авіалініями та має стосунок до напівпровідникової промисловості. Tata співпрацює з тайванською Powerchip Semiconductor Manufacturing для будівництва заводу з виробництва чипів вартістю 11 мільярдів доларів в Індії. Крім того, ходять чутки про плани конгломерату щодо створення заводу з виробництва iPhone.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто Сил оборони та об’єкти Укрзалізниці у двох регіонах України.

Головне