Помер найстарший чоловік з синдром передчасного старіння Семмі Бассо

Помер найстарший чоловік з синдром передчасного старіння Семмі Бассо

Італійський вчений Семмі Бассо, який мав рідкісну хворобу, що спричиняє передчасне старіння, помер. Йому було 28 років.

Про це йдеться у повідомленні організації, яку він заснув.

"Семмі Бассо не стало, раптово, після святкування дня в оточенні прихильності тих, хто його любив. Ми глибоко вдячні за честь розділити з ним частину нашої подорожі. Він навчив нас тому, що хоча життєві перешкоди іноді здаються нездоланними, варто прожити на повну", - йдеться у дописі.

ЗМІ пишуть, що Бассо пішов із життя в 5 жовтня під час вечері в ресторані міста Асоло, що в провінції Тревізо. Це сталося всього через кілька днів після його повернення з подорожі до Китаю. Спроби медиків врятувати його виявилися безуспішними.

Лише напередодні трагедії він отримав у Венеції журналістську премію імені Паоло Ріцці.

Що відомо про Семмі Бассо?

 

Семмі Бассо присвятив своє життя вивченню синдрому, який у нього було діагностовано. У 2018 році він закінчив факультет природничих наук Університету Падуї, захистивши дисертацію на тему можливих методів уповільнення розвитку захворювання. У 2005 році, будучи ще дитиною, за власною ініціативою разом із батьками заснував Італійську асоціацію прогерії Семмі Бассо, яка сприяє підтримці досліджень і збору коштів на наукові роботи.

Бассо здобув світову популярність завдяки численним медійним виступам, привертаючи увагу до свого синдрому, а також знявся в документальному фільмі National Geographic про свою подорож США.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, дівчина засновника Telegram Павла Дурова Юлія Вавілова була вагітна під час його затримання у Франції, проте втратила дитину. 

Головне