Полювання на "Алігаторів": Сили оборони лише за червень знищили шість російських Ка-52

Полювання на

Втрати ворога продовжують неухильно збільшуватись. Лише за перші 20 днів червня окупаційне військо втратило шість вертольотів Ка-52 "Алігатор". Про це свідчить статистика Повітряних сил ЗСУ за вказаний часовий проміжок.

За даними відкритих джерел, один "Алігатор" коштує 16-20 мільйонів доларів. Таким чином виходить, що російський "військовий гаманець" міг схуднути від 96 до 120 мільйонів доларів.

Загалом від початку повномасштабної війни, яку рф розв'язала в Україна, армія рф втратила 306 гелікоптерів різних типів.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі "Ми-Україна" розповів, що почастішання застосування, а, відповідно, і збиття Ка-52 пов'язане з суттєвою нестачею артилерії у росіян.

"Ка-52 зараз використовуються, як це не дивно, у якості артилерії, бо росіянам її зараз критично не вистачає. У травні у них фактично був рекорд за кількістю знищеної артилерії - 553 артустановки. За червень, станом на 20-е число, вже знищено 414 стволів. У них виникає критичний дефіцит артилерії, вони не встигають її компенсувати і змушені використовувати інші засоби, серед яких також танки", - зазначив він.

Все, що відомо про російський ударний вертоліт Ка-52, йог слабкі місця та як на нього полюють українські захисники можна дізнатися за посиланням.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС немає критичної ситуації, попри те, що рівень води у ставку-охолоджувачі дещо знизився. Як його поповнюють розповів очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Головне