Польський посол розповів про групу держав, що готові передати Україні важке озброєння 

Польський посол розповів про групу держав, що готові передати Україні важке озброєння 

Група держав готова тренувати українців та передати Україні зброю, зокрема, важке озброєння. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Є група держав, які готові вже тренувати, в перспективі передавати навіть важке озброєння. Сьогодні перш за все йдеться про БТР, машини піхоти, оснащені "Панциром", танки, боєприпаси. Тут величезні потреби на сьогодні і ми зосереджуємо на цьому наші зусилля", - зазначив Ціхоцкі.

Він також додав, що передача деякого озброєння є надзвичайно складним процесом.

"Часу немає, але це дуже складні процеси і дуже складне озброєння. Деякі держави також мають свої політичні зауваження. Ми пов'язані деякими домовленностями з нашими союзниками і не можемо ламати ці домовленості. Тобто треба будувати консенсус. Все складно, але це буде стабільно і це буде більш ефективно. Є реально велика інтенсивність з боку президента Анджея Дуди, з боку прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, з боку віце-прем'єра, міністра оборони Маріуша Блащака..," - наголосив польський посол.

Як повідомляли "Ми-Україна", прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що його країна планує збільшити виробництво боєприпасів напередодні контрнаступу Збройних сил України у війні проти росії. При цьому він закликав партнерів, приватні, державні та іноземні компанії створити для цього нові заводи з виробництва боєприпасів на території Польщі.

Головне