Польський міністр попросив фермерів припинити блокаду кордону з Україною

Польський міністр попросив фермерів припинити блокаду кордону з Україною

Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський звернувся до протестувальників на кордоні з Україною та попросив їх припинити блокаду.

За словами міністра, він розуміє, чому фермери вирішили блокувати польсько-український кордон. У цьому контексті він назвав помилкою настільки відкрити ринок ЄС для української агропродукції. 

"Я звернуся до фермерів з проханням зняти блокаду. Я розумію, що фермери хочуть, щоб споживачі знали про їхні проблеми і розуміли, що проблеми сільського господарства - це проблеми всіх жителів", - наголосив Секерський.

Разом з тим він повідомив, що польська влада нині веде технічні переговори з Україною та Єврокомісією. Секерський запевнив, що вже є зрушення від вимог ЄС, тож переговори продовжуватимуться.

Нагадаємо, польські фермери вирішили розпочати 9 лютого новий протест на кордоні з Україною. Вони оголосили, що страйкуватимуть у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні. Блокування триватиме місяць. Однак стало відомо, що поляки планують блокувати всі пункти пропуску, а також дороги та автомагістралі у різних воєводствах.

Як повідомляли "Ми-Україна", за даними Міністерства економіки, Україна у січні цього року відправила за кордон найбільшу кількість продукції з початку повномасштабної війни - 12 мільйонів тонн товарів.

Головне