Польські перевізники не домовилися з Україною і продовжили страйк

Польські перевізники не домовилися з Україною і продовжили страйк

Польські перевізники не домовилися з Україною і продовжили страйк з блокуванням руху вантажівок на кордоні з Україною. Про це повідомило видання The Guardian. 

Відсутність домовленості стала результатом зустрічі представників польських перевізників і представників українського та польського урядів. Про це заявив організатор страйку Рафал Меклер. За його словами, Україна не бере до увагу вимоги перевізників.

Основною проблемою польських підприємців є послаблення правил доступу продукції до Євросоюзу, яке відбулось внаслідок вторгнення росії в Україну. У результаті до ЄС стався великий наплив української конкуренції і це сильно вплинуло на прибутки поляків. Метою перевізники є відновлення використання дозволів на в’їзд до Європейського Союзу для вантажівок з України. Крім того, вони хочуть посилити вимоги до перевізників в рамках сертифікатів Європейської конференції міністрів транспорту та заборонити реєстрацію в їхній країні компаній з неєвропейським капіталом.

Серед інших вимог учасників страйку - отримання доступу до системи "Шлях" з України, створення власних черг для європейських машин у системі "єЧерга" та виділення черг для авто, які не везуть нічого.

Нагадаємо, водії на українсько-польському кордоні вимушені чекати до 210 годин, аби проїхати в Україну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна у понеділок, 13 листопада, проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску.

Головне