Польські фермери знову заблокували пункти пропуску "Шегині" та "Краківець"

Польські фермери знову заблокували пункти пропуску

Польські протестувальники відновили блокування вантажівок перед пунктами пропуску "Корчова — Краківець" та "Медика — Шегині" у четвер, 18 квітня.

Цю інформацію надала Держприкордонслужба.

Блокування КПП відновилося приблизно о 09:00. Протестувальники блокують рух вантажівок у напрямку пункту пропуску Краківець, які вирушають у бік України, а також у напрямку Шегині, як для виїзду з Польщі, так і для в'їзду.

За наявною інформацією, протестувальники планують утримувати рух у напрямку Корчова - Краківець до 09:00 20 квітня, а у напрямку Медика — Шегині — до 09:00 19 квітня.

У той же час, зазначають українські прикордонники, для легкових автомобілів та автобусів ускладнень не передбачається.

За інформацією ДПСУ, станом на ранок 18 квітня, на цих напрямках на території Польщі очікується приблизно 1500 вантажівок у черзі для проїзду в бік України.

За словами речника Держприкордонслужби Андрія Демченка, пункт пропуску Ягодин та Рава Руська залишаються заблокованими. Поляки не пропускають вантажівки на територію Польщі. За попередні дві доби через ці пункти пропуску не зміг проїхати ні один вантажний автомобіль. Вантажівки рухаються тільки в бік України і дуже обмежено, особливо в Яготині - всього 77 автомобілів за минулу добу. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, до Києва 18 квітня прибув віце-канцлер і міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек

Головне