Польські фермери знову планують заблокувати КПП на кордоні з Україною

Польські фермери знову планують заблокувати КПП на кордоні з Україною

Польські фермери планують заблокувати пункт пропуску "Медика-Шегині” на кордоні з Україною. Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомила Державна митна служба України.

У відомстві зазначили, що отримали від польської сторони інформацію про наміри місцевих фермерів почати блокування руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску з 8 жовтня і тримати блокаду до 31 грудня. Конкретна година початку блокади не зазначена. Наразі проїзд цим КПП вільний, додали українські митники. 

"У разі початку страйку та про подальші зміни ситуації інформуватимемо вас додатково", - зазначили у Держмитслужбі.

Своєю чергою один з організаторів страйку Рафал Меклер характеризує акцію протесту наступним чином: "Роботи у полі скінчились і можна боротися за своє".

Нагадаємо, раніше Польща попередила про значні труднощі у русі зі свого боку кордону на КПП “Яготин-Дорогуськ” до 14 листопада у зв'язку з ремонтом дорожнього покриття.

Як відомо, поляки блокують кордон з Україною не вперше. Вони вимагають від уряду та Європейського Союзу покращення умов праці. Зокрема дотацій на добрива, компенсацію акцизу на пальне, виплат субсидій, повернення дозволів для українських перевізників, заборону на імпорт української продукції. Останній раз польські перевізники страйкували у червні.

Раніше “Ми-Україна” повідомляв, що наступного року Польща планує виділити на оборону майже 48 мільярдів доларів, що може становити 4,7% ВВП країни. Про це заявив віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Головне