Польські фермери продовжили блокаду кордону з Україною до кінця квітня

Польські фермери продовжили блокаду кордону з Україною до кінця квітня

Польські фермери повідомили, що продовжують протести на кордоні з Україною до 30 квітня. Про це повідомили страйкарі.

Раніше вони планували закінчити мітинги до 10-го березня. Згідно з документом, йдеться про протести на контрольно-прикордонному пункті "Гребенне - Рава Руська".

"Мета громадських зборів - ліквідація "Зеленої угоди", що обмежує надходження агропродовольчої продукції з-поза меж Європейського союзу, зокрема з України", - йдеться в повідомленні.

Як йдеться в оголошенні, акція протесту запланована на 10 березня 2024 року о 14:30 і триватиме до 14:30 30 квітня 2024 року.

"Збори відбудуться на перетині національної дороги № 17 і провінційної дороги № 867 перед прикордонним переходом у Гребенні. Очікується, що в зборах візьмуть участь 100 осіб", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, посол України в Польщі Василь Зварич оцінив втрати української економіки від блокади кордону польськими фермерами в 2 мільярди злотих (500 мільйонів доларів).

Як писали "Ми-Україна" раніше, окремі підрозділи польської армії та країн НАТО відпрацьовують переправу через річку Вісла. Про це повідомляє видання PolskeRadio24. У тренуваннях беруть участь 3500 солдат і 1000 одиниць техніки.

"Для переправи через річку поблизу Квідзина будуть використовуватися спеціальні поромні переправи, а авіація забезпечуватиме охорону зброї, що транспортується", - йдеться в повідомленні.

 

Головне