Польські фермери хочуть почати блокаду на кордоні з Литвою

Польські фермери хочуть почати блокаду на кордоні з Литвою

Польські фермери планують заблокувати рух вантажівок на контрольно-пропускному пункті на кордоні з Литвою. Про це повідомляє видання Wiadomosci.

На їхню думку звідти надходить українське зерно.

Співорганізатор протесту на литовському кордоні Кароліс Печиньскінс заявив, що вони планують зупиняти та оглядати транспортні засоби на кордоні. Сама акція має пройти на КПП між литовським містом Кальварія та польським Будзисько.

"Це не буде повна блокада пункту перетину кордону. Ми, фермери, разом з представниками польської влади хочемо перевіряти, що везуть у вантажівках, звертаючи особливу увагу на ті, які можуть везти агропродукцію… Якщо це зерно та інша агропродукція, ми хочемо знати, звідки і як вона прямує, щоб розуміти обсяги", – сказав він.

Нагадаємо, голова Литовської асоціації виробників зерна Аушріс Маціяускас заявляє, що литовські фермери не збираються приєднуватися до польського протест.

Голова Литовської асоціації виробників зерна Аушріс Маціяускас заявив, що більшою проблемою для литовських фермерів є російське зерно.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Польщі фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Німеччиною, йдеться про пункт перетину поблизу Франкфурта-на-Одері. Як пише німецька газета Der Spiegel, протестувальники заблокували трасу A12, якою щодня проїжджає близько 17 000 вантажних ТЗ.

Головне