Польські фермери анонсували великий протест через імпорт зерна з України

Польські фермери анонсували великий протест через імпорт зерна з України

Польські фермери анонсували на 24 січня великий національний протест через погіршення ситуації в галузі і напливу агроімпорту з України. Про це пише видання Rolnik info.

Протест триватиме 24 січня з 12 до 14 години.

Планують висловити протест проти імпорту зерна з України, проти Європейського Союзу та ідей, які, на їхню думку, хочуть суттєво обмежити виробництво рослинництва та тваринництва в Польщі та ЄС. 

Протест підтримала Національна рада агропромислових палат.

"Від імені Правління Національної ради сільськогосподарських палат я підтримую акцію протесту, оголошену аграрною організацією Solidarnośc 24 січня 2024 року, і закликаю фермерів приєднатися до спільно організованих акцій", – заявив Віктор Шмулевич, президент Національної ради сільськогосподарських палат.

Нагадаємо, у гірських річках у Закарпатській області на кілька десятків сантиметрів піднявся рівень води. Про це повідомили в ДСНС.

В ДСНС зазначили, що вода вже поступово сходить - проте проїзд по дорогах, де були переливи води, поки що не відновлений. Як виглядає ситуація в Хустському та Берегівському районах рятувальники показали на відео.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністри оборони Естонії, Латвії та Литви у п’ятницю, 19 січня, схвалили концепцію будівництва фортифікаційних споруд на кордонах з росією та Білоруссю. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони Естонії.

Головне