Польська опозиція підписала коаліційну угоду

Польська опозиція підписала коаліційну угоду

Польська опозиція підписала коаліційну угоду. Про це повідомило видання RMF24.

Проект планують презентувати у п’ятницю. Імена міністрів та деталі погодять перед підписанням угоди.

Портфель міністра охорони здоров’я ймовірно отримає "Громадянська платформа", а Мінінфраструктури – Польська селянська партія.

Чотири опозиційні сили ("Громадська коаліція", "Польща 2050", Польська селянська партія та "Ліві") підписали угоду, що відкриває перед ними шлях до створення правлячої більшості у Сеймі і формування уряду країни.

"Справи йдуть у правильному напрямку, і незалежно від того, скільки нам доведеться чекати на рішення пана Президента, ми готові відсьогодні взяти на себе відповідальність за нашу батьківщину та за наступні роки", - заявив Дональд Туск.

Нагадаємо, більше 20 000 транспортних засобів заблоковані на кордоні між Україною та Польщею.

Економіка постраждала внаслідок цього блокування не тільки в Україні та Польщі, але й в інших країнах, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання.

Міністерство вказує на готовність України до конструктивного діалогу для вирішення ситуації та висловлює повагу до права на протест. Зазначається, що блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже має вплив на економіку не лише України, а й Європейського союзу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, польські перевізники зупинили рух вантажних автотранспортних засобів на двох прикордонних пунктах "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне". Втім, продовжують пропускати гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт.

На пункті пропуску "Краківець - Корчова" виїзд з України все ще дозволений, але заїхати в Україну - ні. Гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт все ще пропускаються на всіх прикордонних пунктах, хоча акція перевізників призвела до затримок у виїзді з України, з якою укладена угода на рівні України та Європейського Союзу.

У напрямку України учасники акції пропускають по одному або кілька автомобілів за годину.

Головне