Польща заборонить в’їзд авто з російськими номерами до країни

Польща заборонить в’їзд авто з російськими номерами до країни

Очільник Міністерства внутрішніх справ Маріуш Камінський заявив, що Польща заборонить в’їзд авто з російськими номерами до країни.

Про це він повідомив на сторінці відомства у Twitter. Як зазначається, заборона увійде в дію у неділю, 17 вересня. Напередодні аналогічну заборону ввели Фінляндія та країни Балтії.

"Після публікації 8 вересня цього року директив Європейської Комісії щодо заборони в'їзду автомобілів, зареєстрованих у росії, до ЄС, я хотів би повідомити, що ця заборона на польському кордоні діятиме від завтрашнього дня і набуде чинності сьогодні опівночі", – заявив Камінський.

Польський міністр також зазначив, що від 17 вересня жоден легковий автомобіль, який був зареєстрований в росії, не зможе в’їхати на територію держави.

Водночас заборона на в’їзд не стосується громадян Євросоюзу та людей з їхнього найближчого оточення, співробітників дипломатичних місій чи людей, які в’їжджають до Фінляндії з гуманітарною місією.

Раніше єдиною прикордонною з росією країною ЄС, яка не оголошувала заборону на в’їзд російським авто, залишилася Польща.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Естонія після аналогічних рішень Латвії та Литви заборонила в’їзд автомобілів з російськими номерами. Заборона вводиться з 10 ранку 13 вересня. Так Естонія виконує опубліковані Європейською комісією 8 вересня нові рекомендації щодо застосування санкцій. Згідно з ними країнам Євросоюзу забороняється впускати на територію ЄС приватні автомобілі з російськими номерами.

Головне