Польща та Угорщина не були на зустрічі щодо експорту українського зерна

Польща та Угорщина не були на зустрічі щодо експорту українського зерна

Польща та Угорщина не прийшли на зустріч координаційної платформи щодо експорту українського зерна. Про це розповів Олоф Гілл, речник Європейської комісії, під час брифінгу за підсумками засідання.

Він розповів, що на зустрічі поговорили про наміри України ліцензувати та проводити перевірки чотирьох видів своєї продукції. Засідання було спрямоване на пошук шляхів для запобігання руйнування ринків п'яти європейських країн.

Таким чином була висунута низка пропозицій і домовленість доопрацювати план. Гілл зазначив, що Єврокомісія прагне якнайшвидшого впровадження цього плану. Також віцепрезидент відомства приїде до Словаччини, де перевірить роботу "коридору солідарності" в прикордонному регіоні.

Хоча участь країн ЄС у засіданні не була обов'язковою, Гілл зауважив, що Польща та Угорщина не долучилися. За його словами, це не є бойкотом.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україні ця “зернова війна” з Польщею не потрібна. При цьому Польщі вона також не потрібна, зазначив він.

Головне