Польща не відкриє свій кордон для українського зерна, - Моравецький

Польща не відкриє свій кордон для українського зерна, - Моравецький

Польський уряд в односторонньому порядку ухвалить рішення про блокаду українського збіжжя з 15 вересня, якщо Єврокомісія не продовжить заборону на ввезення до п’яти країн ЄС (Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія, Болгарія) пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України.

Про це повідомили у вівторок вранці глава уряду РП Матеуш Моравецький, міністр сільського господарства Роберт Телус та речник польського уряду Пьотр Мюллер.

“Польща не дозволить, щоб нас залило українське збіжжя. Незалежно від того, яким буде рішення брюссельських чиновників, ми не відкриємо наших кордонів”,- написав Моравецький .

Як повідомляли “Ми-Україна”, у росії вранці 12 вересня в полі здійснив екстрену посадку пасажирський літак. Інцидент трапився з літаком “Уральських авіаліній” Airbus A320, що летів із Сочі в Омськ. За деякими даними, цей літак Airbus A320 з номером номер VP-BMW до березня 2022 належав ірландський лізинговій компанії AerСap. Росіяни незаконно перереєстрували його на свою авіакомпанію Ural Airlines як RA-73805.

Головне