Польща знову підіймала винищувачі через атаку рф на Україну

Польща знову підіймала винищувачі через атаку рф на Україну

У Польщі піднімали винищувачі біля кордону з Україною у відповідь на російську атаку на західні області України в ніч на 4 вересня.

Про це повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

"Це чергова дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі у зв’язку з активністю дальньої авіації російської федерації, яка завдає ударів по об'єктах, розташованих, зокрема, на західній території України", - йдеться у повідомленні.

У ЗС Польщі уточнили, що були активовані всі необхідні процедури для забезпечення безпеки польського повітряного простору.

Це вже друга підвищена активність російської дальньої авіації з початку місяця. Перша масована атака на Україну відбулася в ніч на 2 вересня.

Нагадаємо, голова МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща та інші країни, що межують з Україною, мають "обов'язок" збивати російські ракети, перш ніж вони увійдуть у їхній повітряний простір, попри спротив НАТО. 

На це у НАТО відповіли, що "такі дії можуть вплинути на весь альянс".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська у ніч на 4 вересня здійснили ракетну та дронову атаку на Україну. Сили протиповітряної оборони змогли збити сім ворожих ракет і 22 безпілотники.

Головне