Польща запустила маховик оборонної промисловості

Польща запустила маховик оборонної промисловості

Польща запустила маховик оборонної промисловості, зокрема, місцеві військові заводи почали активно збільшувати своє виробництво.

Про це повідомило видання Rzeczpospolita у своєму аналізі військових фабрик. Як зазначається, завод Łucznik Radom має намір збільшити своє виробництво втричі. За два роки він хоче досягти виробництва до 100 тис. рушниць на рік.

У виданні зазначили, що ще до початку повномасштабної війни росії проти України подібні новини прозвучали б як фантастика, але тепер вони цілком реальні завдяки інвестиціям і технологічному прискоренню. Наразі планують побудувати нові додаткові цехи.

Водночас виробник важкої артилерії Huta Stalowa Wola, далекобійних самохідних гаубиць Krab та автоматичних мінометів Rak скоро також почне постачати Польщі бойові машини піхоти та бронемашини. Цей виробник перед 2022 роком завершив технологічну модернізацію. Крім того, свої інвестиції в інфраструктуру завершують і суднобудівні заводи Remontowa Shipbuilding і військовий PGZ.

Компанія Autosan, яка раніше займалась виробництвом електричних автобусів, минулого року вирішила розпочати виробництво новітньої багатоцільової бронемашини високої мобільності Waran.

Також завод Nitro-Chem розгорнув виробництво тротилу і наразі його виготовляють у три зміни і 24 години на добу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посилення протиповітряної оборони сусідніми країнами свідчить про те, що до них "щось залітало", розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Вже були прецеденти, коли уламки російських ракет та дронів долітати до сусідів.

Головне