Польща запропонує Євросоюзу запровадити санкції на сільськогосподарську продукцію з росії та Білорусі, – Туск

Польща запропонує Євросоюзу запровадити санкції на сільськогосподарську продукцію з росії та Білорусі, – Туск

Польща запропонує Євросоюзу запровадити санкції на сільськогосподарську продукцію з росії та Білорусі. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Прем’єр-міністр Польщі звернеться до маршалка Сейму щодо підготовки такої пропозиції до Європейської комісії. 

Він переконаний, що спільне європейське рішення буде "значно ефективнішим", ніж індивідуальні кроки окремих держав.

"Я б хотів, щоб ми спільно, усім ЄС, ухвалили рішення щодо санкцій проти росії та Білорусі, які стосуються продуктів харчуванні і с/г продуктів. Мова тут про посилення санкцій через напад росії на Україну і співпрацю Білорусі з росією в цьому нападі", – заявив він.

Вже в понеділок глава польського парламенту ініціює ухвалення рішення про санкції проти сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі.

Нагадаємо, зі спецрахунку, відкритого Нацбанком на потреби оборони, з початку повномасштабної війни переказали понад 33 млрд грн, за січень рахунок поповнився на понад 259 мільйонів гривень. Про це повідомляє НБУ.

Станом на 1 лютого 2024 року залишок коштів на спецрахунку становить майже 1,8 мільярдів гривень. За минулий місяць на спецрахунок надійшло понад 259 мільйонів гривень.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на польському кордоні не зафіксовано жодного випадку блокування доставки в Україну зброї, військової техніки, гуманітарної допомоги та пального. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Головне