Польща закликала своїх жителів негайно залишити Іран

Польща закликала своїх жителів негайно залишити Іран

Голова польського Міністерства закордонних справ Радослав Сікорський звернувся до польських громадян із закликом негайно залишити територію Ірану. Про це повідомляє RMF24.

За словами Сікорського, Близький Схід наразі є небезпечним.

Також очільник польського зовнішньополітичного відомства зазначив, що Варшава має певний план на випадок евакуації своїх жителів з території Ірану. 

“Якщо хтось ще не прислухався до консульських попереджень МЗС, я закликаю: будь ласка, негайно залиште Іран. У нас є плани на випадок надзвичайних ситуацій, в тому числі пов'язані з гуманітарною допомогою. Я ще раз закликаю - якщо хтось не має потреби бути на Близькому Сході, то це не той момент, щоб там перебувати", - зазначив Сікорський. 

Нагадаємо, у понеділок, 7 жовтня, минає рівно рік з того часу, як палестинське угруповання ХАМАС напало на Ізраїль. З 2023 року близько 1200 людей, переважно цивільних,  були вбиті, 250 - викрадені палестинськими терористами в Сектор Гази. 

Раніше стало відомо, що армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) втратила загиблими 726 солдатів. З них 380 військових загинули під час атаки 7 жовтня 2023 року, а ще 346 - в ході подальших бойових дій у Газі. Кількість поранених сягнула 4576 осіб. За рік ЦАХАЛ завдав ударів по понад 40 000 цілей ХАМАС, зокрема було виявлено 4700 тунелів та знищено 1000 ракетних установок.

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, "Хезболла" атакувала третє за величиною місто Ізраїлю Хайфа.

Головне