Польща вважає недостатнім рішення України "поставити на паузу" процес у СОТ

Польща вважає недостатнім рішення України

Польща вважає недостатнім рішення України "поставити на паузу" процес у СОТ. Про це повідомляє речник уряду Пьотр Мюллер.

Заступник міністра економіки і український торговий представник Тарас Качка заявив у четвер, що Україна "поставила на паузу" свої скарги на Польщу, Угорщину і Словаччину у Світовій організації торгівлі. 

Качка підкреслив, що триває робота над "практичним вирішенням" торговельної суперечки.

Качка висловив сподівання, що сторони зможуть повернутися до обговорення після виборів, оскільки системних перешкод для вирішення проблеми немає. 

Нагадаємо, пентагон продовжить працювати з Конгресом щодо військової допомоги Україні. В бюджеті залишилось 5,4 мільярдів доларів на підтримку України, а також близько 1,6 мільярдів доларів на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

У вересні Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президентка Словаччини Зузана Чапутова спростувала чутки щодо блокування пакету військової допомоги Україні. На думку глави країни, це є повагою до результатів парламентських виборів і негативну точку зору на це в партії, яка веде коаліційні переговори, однак військова допомога Україні повинна продовжуватися.

"Будь-яка словацька адміністрація повинна розуміти, що йдеться як про безпеку України, так і про безпеку самої Словаччини", - йдеться в повідомленні. 

 

Головне