Польща тимчасово призупинить надання прав на притулок для боротьби з нелегальною міграцією

Польща тимчасово призупинить надання прав на притулок для боротьби з нелегальною міграцією

Влада Польщі може ухвалити рішення про тимчасову зупинку надання прав на притулок. Це передбачає стратегія протидії нелегальній міграції, розроблена урядом Дональда Туска, пише Bloomberg.

За словами очільника польського уряду, він має намір зробити усе, аби Європа визнала та підтримала дане рішення.

"Одним з елементів стратегії буде тимчасове територіальне призупинення права на притулок, і я буду закликати до визнання цього рішення в Європі", - зазначив Туск.

Також він пояснив, що планується посилення контролю для в'їзду без документів. Першочергово це стосуватиметься мігрантів, які прибувають з боку Білорусі.

"Ми дуже добре знаємо, як це використовується Лукашенком і Путіним, контрабандистами, переправниками людей, торговцями людьми - як право на притулок використовується саме проти суті права на притулок", - наголосив польський прем'єр.

Крім того Дональд Туск заявив, що Польщу затопила хвиля нелегальної міграції.

"Ми зведемо нелегальну міграцію в Польщі до мінімуму, ми викорінимо ті практики, які де-факто обходили польські інтереси, які порушували безпеку польських жінок і поляків, а також польської держави", - зазначив очільник уряду Республіки Польща.

Як повідомляли "Ми-Україна", начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула вважає, що країні знадобиться набагато більша армія.

Головне