Польща та Південна Корея засудили відправку військових КНДР до росії

Польща та Південна Корея засудили відправку військових КНДР до росії

Президент Польщі Анджей Дуда та його південнокорейський колега Юн Сок Йоль засудили відправку Північною Кореєю військ до росії для участі у війні проти України як загрозу глобальній безпеці.

Про це із посиланням на пресслужбу лідера Південної Кореї пише агентство PAP.

Як пише агентство, лідери двох країн провели зустріч на вищому рівні та засудили відправлення військ КНДР до росії.

"Ми погодилися, що відправка Північною Кореєю військ до росії є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і Статуту ООН, а також провокацією, яка виходить за межі Корейського півострова і Європи і загрожує глобальній безпеці", – заявив південнокорейський лідер.

Також очільники країн домовилися про те, що будуть наполягати на укладанні нового контракту на експорт південнокорейських танків K2 до Польщі до кінця року.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що у Пентагона є докази перебування північнокорейських військ у росії. Хоча поки не відомо, яку саме роль вони виконують.

Речниця НАТО Фара Дахлалла заявила, що члени Альянсу теж підтвердили наявність доказів присутності північнокорейських військ на території росії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, співзасновник та виконавчий директор українського центру безпеки та співпраці Дмитро Жмайло заявив, що контингент з Північної Кореї, який приєднається до російських окупаційних сил, складатиметься з елітних підрозділів та ймовірно прийматиме участь у "м'ясних" штурмах.

Головне