Польща ще на три місяці продовжила дію буферної зони на кордоні з Білоруссю

Польща ще на три місяці продовжила дію буферної зони на кордоні з Білоруссю

Міністр внутрішніх справ Польщі підписав новий указ, який продовжує дію буферної зони на кордоні з Білоруссю ще на 90 днів.

Цю інформацію підтвердило польське МВС.

Документ набрав чинності в середу, 11 вересня.

"Ця зона принесла конкретні, хороші результати. Вона спрямована насамперед проти контрабандистів, які переправляють людей через кордон", – зазначив міністр Томаш Семоняк.

Буферна зона охоплює ділянку протяжністю понад 60 км на польсько-білоруському кордоні, зокрема поблизу прикордонних пунктів у Наревці, Біловежі, Дубичах Церковних та Черемсі.

Заборона на перебування в цій зоні діє з 13 червня 2024 року і була введена після збільшення кількості спроб нелегальних перетинів кордону та серії інцидентів, один з яких закінчився загибеллю військового.

Загалом з 13 червня по 9 вересня співробітники Підляського прикордонного відділу затримали загалом 71 нелегального мігранта.

Лише 5 вересня польські прикордонники затримали підозрюваних у причетності до організованого злочинного угруповання, яке займалося організацією нелегальної міграції з Білорусі до Польщі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про непохитну позицію Анкари щодо територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Головне