Польща проведе військові операції на кордоні з Білоруссю

Польща проведе військові операції на кордоні з Білоруссю

Польські військові сили приступають до реалізації двох важливих операцій з 1 серпня, четверга. Ці заходи мають на меті посилити захист східних рубежів держави.

Рішення про проведення операцій прийняте у відповідь на зростаючий потік мігрантів, які намагаються потрапити на територію Польщі з боку Білорусі.

Польща запускає дві ключові військові операції для зміцнення безпеки на східному кордоні. "Безпечне Підляшшя" спрямована на протидію нелегальній міграції, тоді як "Східна Аврора" посилить контроль над повітряним простором у східних та північно-східних регіонах країни.

Міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш підкреслив, що "Східна Аврора" передбачає постійний моніторинг повітряного простору, швидке реагування на порушення, а також співпрацю з союзниками та проведення навчань.

Ці заходи покликані підвищити ефективність стримування потенційних загроз та зміцнити національну безпеку Польщі в умовах зростаючих викликів на східному кордоні.

Нагадаємо, протягом дня Нікопольщина зазнавала обстрілів з боку російських військ. У райцентрі постраждав 69-річний чоловік, який отримав травми і лікуватиметься вдома.

Як писали "Ми-Україна" раніше, перша партія обіцяних винищувачів F-16 від союзників по НАТО прибула в Україну. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Головне