Польща продовжить термін дії буферної зони на кордоні із Білоруссю

Польща продовжить термін дії буферної зони на кордоні із Білоруссю

Польща з 11 вересня продовжує на 90 днів функціонування буферної зони на кордоні з Білоруссю. Про це заяиви заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі Чеслав Мрочек, інформує Polskie Radio.

Відомо, що бмеження буде запроваджене на чергові 90 днів.

"Ми хотіли б продовжити термін дії зони ще на три місяці, адже це один із елементів посилення та будівництва електронного бар’єру на польсько-білоруському кордоні", - зазначив Мрочек.

Зазначається, що ділянка польсько-білоруського кордону завдовжки понад 60 км у межах територій прикордонних постів у Наревці, Біловежі, Дубичі-Церківні та Черемсі, працюватиме за тими ж правилами, що і зараз.

Нагадаємо, що понад 4,1 мільйона українців, які залишили країну через російську агресію, перебували під тимчасовим захистом в Європейському Союзі. Найбільше біженців прийняли Німеччина, Польща та Чехія.

Як повідомляли "Ми-Україна", настрої населення Польщі щодо українських біженців з плином війни зазнали змін. Свіже опитування показало, що нині близько 61% поляків хочуть, щоб громадяни України повернулися додому.

 

Головне