Польща повинна враховувати можливість ядерної небезпеки в Україні - Дуда

Польща повинна враховувати можливість ядерної небезпеки в Україні - Дуда

Анджей Дуда заявив, що Польща має бути готовою до загрози російських атак на українські атомні електростанції та негайно реагувати на можливі інциденти через ризик ядерної катастрофи.

Про це повідомляє Польська агенція преси (PAP).

Президент Польщі Анджей Дуда наголосив, що країна повинна враховувати можливість російських атак на українські атомні електростанції, зокрема Рівненську та Хмельницьку. Під час свого виступу Дуда згадав про попередні атаки на Запорізьку та Чорнобильську АЕС, підкресливши, що ядерної катастрофи тоді вдалося уникнути.

"Ця небезпека нападу на решту електростанцій – чи то Рівненську, чи то Хмельницьку – є, і з нею треба рахуватися. Якщо будуть атаки, потрібно буде негайно втрутитися в цю справу, викликати експертів", – підкреслив Дуда.

Раніше президент України Володимир Зеленський на Генасамблеї ООН також попередив про плани росії щодо атак на українські атомні об'єкти. З огляду на ці загрози, важливо, щоб сусідні країни, такі як Польща, були готові до можливих наслідків і вжили заходів для запобігання ядерній небезпеці.

"Якщо, не дай Боже, росія влаштує ядерну катастрофу на одній із наших атомних електростанцій, радіація не дотримуватиметься національних кордонів, і, на жаль, різні країни можуть відчути на собі ці руйнівні наслідки", - заявив Зеленський.


Як раніше повідомляв "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський 25 вересня виступив у Нью-Йорку з ініціативою щодо масштабного плану відновлення України, порівнюючи його з планом Маршалла після Другої світової війни.

Головне