Польща потребує зміцнення армії через демографічні виклики, - очільник Генштабу

Польща потребує зміцнення армії через демографічні виклики, - очільник Генштабу

Начальник Генерального штабу Збройних сил Польщі генерал Веслав Кукула вважає, що країні знадобиться набагато більша армія

Про це він заявив під час виступу у військовій академії, Університеті сухопутних військ у Вроцлаві.

"Все вказує на те, що ми є тим поколінням, яке зі зброєю в руках стане на захист нашої країни. І ні я, ні будь-хто з вас не має наміру програти цю війну", - підкреслив генерал.

Він зазначив, що Польща повинна будувати збройні сили, які будуть підготовлені до різних обставин. Кукула також зауважив, що демографічна криза знизить темпи набору на військову службу.

"Потенціал противника настільки великий, що ми повинні будувати набагато більшу армію, а це означає, що ми також повинні можливо впроваджувати модель загальної служби", – сказав Кукула. 

За даними Міністерства оборони Польщі, до кінця року польська армія налічуватиме понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю армією в НАТО після США і Туреччини.

Нагадаємо, Польща у 2025 році виділить на оборону майже 48 мільярдів доларів, що може становити 4,7% ВВП країни.

"У нас багато пріоритетів. Ситуація з бюджетом, звичайно, напружена, але є повне усвідомлення в усьому уряді на чолі з прем’єр-міністром і всіма політичними силами, які формують польський уряд, що витрати на оборону і безпеку є абсолютним пріоритетом", - заявив віцепремʼєр-міністр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, близько 300 осіб висловили бажання вступити до Українського легіону у Польщі

Головне