Польща підтримує вступ України до ЄС, але має свої вимоги, - МЗС

Польща підтримує вступ України до ЄС, але має свої вимоги, - МЗС

Польща підтримує Україну на шляху до вступу в Європейський Союз, але водночас висуває власні вимоги. 

Про це повідомляє RMF24 з посиланням на слова міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського. 

На Україну тиснуть. У морі вона почувається добре, на суші трохи гірше. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас є свої вимоги, як це буває між сусідами”, - відповів Сікорський на запитання про складнощі у перемовинах з Україною.

Також він додав: "Ми хочемо зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в Сполучених Штатах щодо альянсу з Європою, підтримки України, фізичної присутності американських військ у Польщі".

Відповідаючи на питання про переговори з Україною, він підкреслив: “Ми підтримуємо, але, звичайно, у нас є і свої вимоги”.

Водночас Сікорський, який перебуває з десятиденним візитом у США,  наголосив на важливості відносин між Польщею та Америкою, а також зміцненні Трансатлантичного альянсу, завдяки якому Польща почувається більш захищеною. 

Це важливий альянс для нас, це альянс, завдяки якому ми почуваємося безпечніше” , - зазначив очільник польського зовнішньополітичного відомства.

Міністр відвідав Вашингтон і найближчими днями планує взяти участь у сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Крім того, він проведе зустрічі з представниками польської громади в штаті Мічиган і керівництвом компанії General Dynamics Land Systems, яка постачає Польщі танки Abrams.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прикордонники попередили про ускладнення руху на кордоні з Польщею. Як зазначили у Державній прикордонній службі України, ускладнення руху транспорту можливе через ремонтні роботи у пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.