Польща підіймала свою авіацію через обстріл росією території України

Польща підіймала свою авіацію через обстріл росією території України

Польща підіймала у повітря свою та союзну авіацію для забезпечення безпеки польського повітряного простору внаслідок атаки рф по Україні. Про це повідомляє RMF24.

Польща привела в готовність власну та союзницьку авіацію для захисту свого повітряного простору після масштабного удару росії по території України.

Оперативне командування Збройних сил Польщі зазначило, що в ніч атаки спостерігалася значна активність російської дальньої авіації поблизу південно-східного кордону Польщі з Україною. Подібний рівень активності востаннє фіксувався 27 серпня.

Військові попередили про можливе посилення шуму в прикордонних районах через збільшення польотів польської та союзницької авіації. Оперативне командування запевнило, що всі необхідні заходи для гарантування безпеки повітряного простору країни були негайно задіяні.

Представники відомства наголосили на постійному моніторингу ситуації та готовності реагувати на будь-які загрози.

Нагадаємо, російська армія здійснила масований ракетний удар по Києву 2 вересня вранці. За словами начальника Київської МВА Сергія Попка, атака була комбінованою, включаючи крилаті та балістичні ракети, а також ударний безпілотник.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вертоліт Мі-2 зазнав катастрофи під час виконання навчально-тренувального польоту. Про втрату повітряного судна повідомили у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Головне