Польща обіцяє надати тимчасовий захист українцям-біженцям без паспорта

Польща обіцяє надати тимчасовий захист українцям-біженцям без паспорта

Голова Міністерства внутрішніх справ Польщі Марчін Кєрвінський пообіцяв, що українці, що перебувають у Польщі, можуть розраховувати на подальший захист від країни. Наразі цей захист діє до 30 червня, проте планується його подовження.

Про це міністр сказав в ефірі TVN24.

Він також повідомив, що тимчасовий захист може бути наданий навіть тим громадянам, які перебувають у країні без паспорта.

"Ми знайдемо шляхи для вирішення цього питання. Нам потрібно діяти розумно і обережно. Всі аспекти, що стосуються українців у Польщі, прописані в законах. Ми продовжимо захищати права українських біженців, хоча цей захист наразі діє до 30 червня", - сказав Кєрвінський.

За словами спікера, відповідального за міграційну політику та легалізацію іноземців, Польща обіцяє дотримуватися прав біженців і збирається ретельно охороняти та захищати їх особисті дані.

"Ті, хто не мають паспортів, будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде гарантувати їхні права та не передавати їхніх особистих даних нікому, включаючи Україну", - додав він.

Нагадаємо, 23 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про припинення надання консульських послуг чоловікам-громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном. 24 квітня уряд заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон – чоловіки призовного віку зможуть отримати їх тільки в Україні.

Крім того, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш висловив готовність своєї країни допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Данія і Естонія передали Україні два патрульні катери для охорони морських маршрутів.

Головне