Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29: подробиці

Польща може передати Україні винищувачі МіГ-29: подробиці

Польща може передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Про це заявив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

За його словами, нині Варшава розглядає передачу Києву нових партій військової допомоги, серед яких можуть бути і МіГ-29.

"Ми розглядаємо передачу чергової партії техніки, зокрема, ймовірно, літаків МІГ-29. Сьогодні вони потрібні для захисту польського неба, але, можливо, союзники допоможуть нам в місії Air Policing (повітряне патрулювання, - ред.) над Польщею, що дозволило б нам здійснити цей крок", - заявив очільник польського зовнішньополітичного відомства під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про готовність передачі Україні винищувачів МіГ-29, про які просив президент Володимир Зеленський. Водночас, за його словами, ця передача можлива лише за умови отримання Варшавою більш сучасних бортів на заміну.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони Рустем Умєров заявив, що група українських пілотів розпочала підготовку на винищувачах F-16 у Румунії.

Головне