Польща може передати Україні свої МІГи: що відомо

Польща може передати Україні свої МІГи: що відомо

Польща могла б передати Україні винищувачі радянського виробництва МіГ, але лише за умови, що союзники НАТО замінять їх іншими літаками. Про це заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск.

"Ми не можемо сьогодні передати МіГи, тому що сьогодні вони виконують функцію повітряного патрулювання. Тобто, охороняють небо над Польщею та НАТО. Але якби союзники по НАТО змогли б нам замінити те, що у нас є, іншими літаками, якщо такий баланс вдасться зберегти, я, звісно, ​​переконав би наших партнерів зробити це", - зазначив він.

За його словами, передача літаків чи іншої зброї не повинна завдати шкоди безпеці Польщі.

"Україна перебуває в набагато небезпечнішій ситуації, ніж Польща, але, на жаль, я маю сказати, що після України ми перебуваємо в найскладнішій ситуації", – зазначив Туск.

Нагадаємо, що у Варшаві розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, де обговорюють продовження оборонної співпраці, євроінтеграцію України та підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський відвідає Варшаву, де зустрінеться з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском на початку липня.

Головне