Польща має збивати російські ракети, перш ніж вони увійдуть до її повітряного простору, — глава МЗС Радослав Сікорський

Польща має збивати російські ракети, перш ніж вони увійдуть до її повітряного простору, — глава МЗС Радослав Сікорський

Польща та інші країни, що межують з Україною, мають "обов'язок" збивати російські ракети, перш ніж вони увійдуть у їхній повітряний простір, попри спротив НАТО. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Варшава має робити все можливе, щоб убезпечити своїх громадян – зокрема і перехоплювати російські ракети, що проходять над Україною, сказав в інтервʼю Financial Times міністр Радослав Сікорський.

На це не мають впливати побоювання НАТО щодо того, що такі рішення можуть втягнути Північноатлантичний альянс у війну, вважає Сікорський.

"Членство у НАТО не скасовує відповідальність кожної країни за захист власного повітряного простору – це наше конституційне зобов’язання, – сказав Сікорський. – Коли ворожі ракети націлені на вхід у наш повітряний простір, збити їх буде законною самообороною", - сказав він.

Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО, який от-от залишить свій пост, відкинув цю пропозицію, заявивши, що це може призвести до того, що Альянс "стане частиною конфлікту".

Нагадаємо, президент Тайваню Лай Цінде відповів на на територіальні претензії Китаю, нагадавши Пекіну про китайські землі, які наразі перебувають у складі росії. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, готардський тунель - ключова залізнична артерія між Швейцарією та Італією - нарешті відновлює свою роботу після річного простою. Повторний його запуск запланований на сьогодні, 2 вересня, пише Euronews.

Головне