Польща хоче отримати доступ до секретних частин Плану перемоги

Польща хоче отримати доступ до секретних частин Плану перемоги

Польща вважає, що заслуговує на доступ до таємних додатків до Плану перемоги Президента України Володимира Зеленського, хоча наразі не входить до переліку країн з повним доступом до цього документа.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Бартошевський, повідомляє польське видання РАР.

Бартошевський зазначив, що його країна хотіла б ознайомитися з секретними додатками, які стосуються плану Зеленського. Під час публічної презентації плану президент України озвучив п'ять пунктів, з яких три мають секретні додатки, доступні лише партнерам, від яких залежить їхнє виконання.

"Ми надали Україні військову допомогу в найважливіший спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним", - заявив Бартошевський.

За його словами, саме тому, "з усією впевненістю, ми повинні мати доступ до цих файлів". "Напевно, польське МЗС буде говорити на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті".

Раніше, Президент Володимир Зеленський, 18 жовтня, в ексклюзивному інтерв’ю на телеканалі "Ми-Україна" заявив, що Україна не показуватиме таємні додатки Плану перемогу частині країн, які під час війни з російською федерацією виступають проти надання Силам оборони зброї.

"Якщо таких можливостей немає, то для чого давати додатки? Ми їм довіряємо, але для чого їм давати тоді додатки? Також є держави, які хочуть побачити додатки, але нічим під час війни Україні не допомогли. То для чого їм це бачити? Для чого їм бачити закритий додаток про зброю, якщо вони виступають проти посилення України зброєю. Нонсенс", - пояснив президент.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України знайшли у керівниці Миколаївської обласної МСЕК $450 тисяч. 

Головне