Польща готова допомогти з лікуванням дітей, які постраждали в Охматдиті

Польща готова допомогти з лікуванням дітей, які постраждали в Охматдиті

Польща готова надати допомогу в лікуванні дітей, які постраждали внаслідок ракетного удару російської федерації по медичному центру у Києві. Про це заявив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

"Стосовно київських дітей. Якщо буде потрібна допомога і Польща може бути корисною, дайте нам знати… Ми зробимо все, що в наших силах", зазначив він.

Варто зауважити, що Туск розмовляв з міністрами, які організували присутність польських лікарів, зокрема, у Харкові, тож досвід надання такої допомоги є.

Крім того, Польща готова виробляти електроенергію для України на своїх вугільних ТЕС.

"Питання про енергетику має вирішальне значення. Ми зараз працюємо над цим у Польщі, і наші фахівці обговорюють те, як ми можемо безпосередньо допомогти електропостачанню України перед настанням зими", - додав польський прем'єр під час спільного брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським.

За його словами, Польща планує спалювати вугілля, якого зараз має багато, а електроенергію, вироблену польськими електростанціями, через наявний енергоміст спрямовувати до України.

Нагадаємо, що у Варшаві розпочалася зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, де обговорюють продовження оборонної співпраці, євроінтеграцію України та підготовку до саміту НАТО у Вашингтоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Польща могла б передати Україні винищувачі радянського виробництва МіГ, але лише за умови, що союзники НАТО замінять їх іншими літаками. 

Головне