Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш висловив готовність своєї країни допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Він відзначив, що багато поляків виражають обурення, бачачи молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і почуваються розгнівані, бо чують, які зусилля Польща має докласти для допомоги Україні.

Проте він не надав подробиць щодо того, як саме Польща збирається це зробити.

На запитання, як Польща відреагує на звернення України щодо допомоги, Косіняк-Каміш відповів: "Будь-яка підтримка можлива".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий закон про мобілізацію у питаннях і відповідях: від обов'язків і обмежень до відстрочки і доплат

Нагадаємо, Уряд заборонив пересилати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за кордон – чоловіки призовного віку зможуть отримати їх тільки в Україні.

11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо певних аспектів військової служби, мобілізації та військового обліку". Цей закон вже отримав підпис президента та був опублікований.

23 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив про припинення надання консульських послуг чоловікам-громадянам України мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Салліван підтвердив, що США передали Україні ATACMS ще в березні.

Головне