Польша веде переговори з Україною про тимчасове повне закриття кордону для товарів, — Туск

Польша веде переговори з Україною про тимчасове повне закриття кордону для товарів, — Туск

Польща веде переговори з Україною щодо повного закриття кордонів для торгівлі товарами. Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Проте зазначають, що це рішення буде тимчасовим.

"Ми ведемо переговори з Україною про повне закриття кордону для торгівлі", – заявив прем'єр-міністр Польщі.

Тема закриття кордонів буде підійматись під час його зустрічі з фермерами. Він зауважив, що вже була спроба обмежити надходження сільськогосподарської продукції з України.

Польський прем'єр скликав у Варшаві "сільськогосподарський саміт", де планує поговорити з представниками усіх протестуючих груп. Зустріч розпочнеться о 14:00.

"У нас дуже серйозна проблема. Ми найбільш проукраїнська держава і народ, але також у нас найбільші проблеми внаслідок російсько-української війни… Ми хочемо допомогти Україні, але не можемо допустити, щоб ця допомога мала надто погані наслідки для наших власних громадян", – сказав Туск на пресконференції.

Нагадаємо, Варшава не може виключати розширення заборони на імпорт з України новими позиціями. Як заявив польський прем'єр Дональд Туск, це станеться у разі якщо Євросоюз не вживе жодних заходів. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, блокування вантажних перевезень на кордоні з Польщею триває. Польські фермери унеможливлюють рух вантажних транспортних засобів на шести напрямках, станом на ранок 27 лютого у чергах на польському боці перебувало близько 2100 вантажівок. Між тим, польські аграрії вирішили почати блокувати рух також і на кордоні з Литвою. Починаючи від 1 березня вони почнуть зупиняти вантажівки, будуть перевіряти їх на наявність українського зерна та іншої агропродукції. 

 

Головне