Половина пар розбігається після першої спільної подорожі: дослідники назвали причини

Половина пар розбігається після першої спільної подорожі: дослідники назвали причини

Перша спільна подорож для закоханої пари часто стає моментом істини, коли романтичні ілюзії розбиваються об реалії буденного життя. Як свідчить нещодавній звіт сайту Dating.com, для половини всіх пар ця омріяна мандрівка обертається справжньою катастрофою, після якої вони вирішують розлучитися.

"Перша спільна поїздка - це важливий етап у відносинах, незалежно від того, чи відбувається вона в перші місяці знайомства, чи під час медового місяця. Провести разом кілька днів або тижнів - це зовсім інший досвід, ніж просто зустрічі на кілька годин чи навіть вихідні", - наголошує віцепрезидентка та експертка зі знайомств Dating.com Марія Салліван.

Для багатьох цей досвід виявляється не надто приємним. Так, 31% пар розлучилися через те, що їх постійно будили зарано під час відпустки. А 38% вирішили розійтися, бо партнер неодноразово змушував їх спізнюватися на вечерю.

Спільне користування ванною кімнатою також може стати каменем спотикання. Майже 40% респондентів заявили, що такі звички, як залишати зубну пасту в раковині та забувати поповнювати запаси туалетного паперу, здатні вбити всю романтику.

Але подорож з коханою людиною - це не лише тест на побутову сумісність. Це також дає можливість побачити, як партнер поводиться з іншими людьми у стресових ситуаціях. Так, 31% опитаних розірвали стосунки після того, як побачили, як їхня половинка грубо поводиться з персоналом готелю, ресторану чи екскурсоводом.

Деякі особливо вибагливі люди також назвали такі причини для розставання після спільної поїздки, як залишати їжу поза холодильником, носити "сторонній" одяг на ліжку та невміння складати речі. Але найголовніше - 44% респондентів зізналися, що під час подорожі зробили серйозні відкриття щодо їхньої сумісності як пари.

Втім, є й хороші новини. Згідно з дослідженням, половина пар повертається з першої спільної мандрівки ще більш закоханими та впевненими у своїх почуттях. 

"Після повернення ви можете вирішити розлучитися. Але так само ймовірно, що ви залишитеся разом і любитимете одне одного ще сильніше, ніж раніше", - зауважила Салліван. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями у “Дії” розпочалося бета-тестування послуги шлюбу онлайн.

Головне